vineri, 24 mai 2013

Cambridge & Sanda + Bogdan

Ajunsi in Cambridge am incercat sa urmam indicatiile Sandei. Numai ca am reusit sa coboram mai devreme cu cateva statii bune. Bogdan isi luase o zi off de la job, deci a putut sa ne astepte. Dupa indicatii telefonice am reusit sa venim impreuna.

Ajunsi la Sanda si Bogdan am mancat cu pofta o mancare cu specific indian, apoi am baut cafeaua in gradina casei lor minunate.



Sanda ne-a facut turul orasului si ne-a incantat cu informatiile pe care le avea. Sanda si Cosmin, apoi si Bogdan, s-au dovedit adevarati ghizi pe parcursul celor doua zile impreuna.




Cambridge l-am facut la picior sub ghidajul atent al Sandei. Oras cu traditie universitara evident ca iti scotea la orice colt un student in cale. Folosirea bicicletelor era o regula.

Sanda ne-a dus sa vedem un mini-muzeu cu o colectie particulara si bisericuta cu vechime din curtea acestuia. Pe ambele le-am vazut insa numai din exterior pentru ca se inchisese programul de vizita.

Am mancat cele mai bune prajituri in localul condus de niste italieni.

Seara am vizitat catedrala din Elly si apoi podul dintr-un mic orasel al carui nume nu ni-l mai amintim. A fost o zi foarte plina, dar aventuroasa.

A doua zi dis de dimineata am pornit spre... mare. Doar era 1 mai :-). Si asa Sanda si Bogdan ne-au dus cu masina lor cu volanul pe partea dreapta la Aldenburgh. Greu de descris in cuvinte aceasta comunitate cu istorie pescareasca, dar va exemplific experienta vizitei prin cateva fotografii.








La pranz am mancat vestitul fish&chips la un local cu renume (cel putin la nivel local). Nici nu se deschisese si deja lumea statea la coada. In interior erau cateva mese, care nici nu se goleau ca erau deja ocupate de urmatorii clienti. A fost atat de buna mancarea incat abia ne-am ridicat de pe scaun.




In drumul de intoarcere catre Cambridge ne-am oprit la Lavenham pentru a vedea casutele din lemn si muzeul local. Eram pe fuga si ne pare rau ca nu am reusit sa aprofundam aceasta vizita.




La autocarul care trebuia sa ne duca spre Londra am ajuns in ultima clipa. Soferul s-a indurat sa ne ia totusi, desi era necesar sa ajungi cu 10 minute inainte de plecare! 
Din pacate ne-am luat atat de repede ramas bun de la Sanda si Bogdan incat nu stim daca le-am multumit suficient pentru momentele frumoase pe care ni le-au oferit in cele doua zile petrecute impreuna.



O imagine mai completa a Cambridge-ului si a altor locatii pe care noi le-am vizitat:

Niciun comentariu: