luni, 6 mai 2013

Cum am ajuns in UK

Gandindu-ne la perioada petrecuta in Cambridge si Londra, parca nu ne vine sa credem cat de frumos a putut fi. Acest lucru se datoreaza in primul rand oamenilor minunati pe care i-am revazut si care ne-au introdus intr-un mod extraordinar in viata cotidiana a celor doua orase, pe care le-am "trait" nu doar ca simpli turisti.
Aceasta saptamana am resimtit-o mai degraba ca o descoperire a vietii de zi cu zi intr-un alt oras (respectiv metropola), cu oameni asemanatori si dornici sa iti ofere timpul lor liber pentru a porni intr-o adevarata incursiune prin locuri inca nevizitate.

Totul a inceput intr-o zi de decembrie 2012, o data cu vizita minunata a Tatianei revenite in Bucuresti. Povestind despre experienta ei in UK ne adreseaza si invitatia de a o vizita. Ne-a trebuit o luna intreaga sa ne dam seama ca Tatiana ne-a invitat si ca noi am putea sa ii dam curs invitatiei. Dincolo de dorinta de a o vizita pe ea, eram destul de speriati de preturile din Londra, iar bugetul de vacanta era cam rigid cu noi.

Dar in ianuarie am zis sa ne uitam dupa bilete, dupa zile tumultuoase determinate de un proiect care a luat o altfel de turnura. Intamplarea a facut sa gasim o oferta buna exact in minivacanta 1 mai & Paste, si atunci am luat decizia de a achizitiona biletele si de a da drumul procesului.

A doua intamplare a facut sa descoperim ca Sanda si Bogdan sunt in Cambridge si relativ aproape de aeroport incat sa ii vizitam si pe ei. Eu (Cris) mi-am facut curaj sa o intreb pe Sanda daca e posibil sa ne intalnim. Trecuse destul de mult timp de cand nu ne vazusem si mi s-a parut o idee minunata chiar si pentru cateva ore. Numai ca Sanda ne-a invitat cu mare drag la ei, in camera lor de oaspeti. Parca nu ne vedea sa credem ca lucrurile incepeau sa se lege asa frumos.

Iar in dimineata zilei de 30 aprilie am pornit la inaltime. Dupa un drum lung (cu Blue Air), o noapte cu putine ore dormite ... abia daca am reusit sa inchidem un ochi in avion (desi puteam profita de spatiul generos oferit de locurile din dreptul iesirii de urgenta) am ajuns pe aeroportul Luton.
Iesire a fost una rapida neavand bagaje de cala. Cosmin s-a repezit catre primul Costa sa ne ia cafea si evident ca a revenit si cu briose.

Calatoria catre Cambridge era programata (biletele achizitionate online sunt mai avantajoase ca pret, cam peste tot in UK !), autobuzul a intarziat putin la sosire, dar am facut turul orasului Luton de vreo cateva ori bune ca am ajuns sa ne intrebam daca soferul este cumva incepator si nu stie exact traseul. Confirmarea a venit mai tarziu cand Sanda si Bogdan ne-au spus ca se pot intampla multe aventuri cu transportul public.

Niciun comentariu: