Am ajuns seara tarziu la Nisa. De la gara pana la hostel am mers pe jos si bine am facut. Dupa cum v-am mai spus si probabil ati remarcat si voi prin calatoriile voastre, zona garilor este intotdeauna plina de agitatie si "fauna". Asa ca pana la hostel am avut ceva timp sa descoperim si fata mai "salbatica" a Nisei.
Hostelul a fost iar o decizie foaret buna. Amplasat in centrul orasului, ne-a lasat multa libertate de miscare. Cei cazati acolo erau in mare parte din SUA si UK. De fapt si patronul era originar de prin UK asa ca poate si asta influenta cumva decizia grupului de a se caza acolo.
In fiecare zi hostelul oferea seri specifice din punct de vedere cultural, dar si culinar. Comparativ cu preturile restaurantelor din oras, cele de la hostel erau considerabil mai mici, asa ca am profitat de aceasta oferta. Este primul hostel in care ne-am cazat care ne-a oferit alternativa cinei.
Am vizitat Nisa in lung si in lat (pe latime, pana la Cannes intr-o parte, respectiv Monaco in cealalata parte) si ne-am delectat atat privirea cat si papilele gustative. Bucataria frantuzeasca chiar e delicioasa.
Financiar vorbind, ca sa intelegeti cam cum sunt preturile in Nisa si pe Coasta de Azur, noi va spunem ca am apelat la card si ca ne-am intors cu doar 20 de euro-centi in Bucuresti. Seara de dinaintea plecarii spre Bucuresti se finaliza pe teresa unui restaurant din centrul vechi al Nisei, numarand ultimele monede si incercand sa ii explicam in franceza chelnerului ca noi am comandat un vin ceva mai ieftin, nu cel adus de el - care ne dapasea bugetul ramas.
Si... a fost frumos sa auzi limba franceza la ea acasa si sa te chinuiesti sa iti amintesti cunostintele de limba pe care le-ai acumulat pana la finalul liceului intr-un mod intensiv.
Iar la final de post, voila!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu